De Skiclub Noordoostpolder is een vereniging gebaseerd op fit training voorafgaande aan ski vakanties. Ook wanneer men niet op skivakantie gaat is deze training zeker een aanrader voor de mens.

De dinsdagavond binnen training (20.00 uur-21.00 uur) in Espel (tijdelijk buiten in Emmeloord i.v.m. de maatregelen van het RIVM) is een combinatie van cardio, kracht en conditie.
De zaterdagmorgen training (9.00 uur- 10.00 uur) is een hardloop training onder begeleiding met diverse interval trainingen.

Tevens kan er op zaterdagmorgen meegelopen worden met de loop en wandel trainingen, deze trainingen zijn zonder begeleiding en op een gemiddeld tempo. Aansluitend aan deze training drinken we gezamenlijk koffie in ons clubhuis, ATC Emelwerth.